Volledig Hitma-assortiment
Hitma Dataregistratie

Koelkastbewaking en luchtkwaliteitbeheersing voor een optimale horeca-ervaring

Voor voedselveiligheid en -kwaliteit en een optimale ervaring voor je gasten

Meer weten?

Ben jij verantwoordelijk voor de voedselveiligheid, voedselkwaliteit en gastervaring in een hotel, restaurant of café?

In hotels, restaurants en cafés worden veel voedingsmiddelen opgeslagen in koelkasten, vriezers en vitrines. Het essentieel dat deze producten bij de juiste temperatuur en luchtvochtigheid worden opgeslagen. Bij de verkeerde opslagcondities kunnen producten minderen in kwaliteit of zelfs bederven, wat een veiligheidrisico vormt voor gasten. Een dataregistratiesysteem monitort o.a. de temperatuur van koelkasten, vriezers en vitrines, waardoor je garantie hebt dat voedingsmiddelen bij de juiste condities worden opgeslagen en gemakkelijk voldoet aan de HACCP-richtlijnen. 

Hetzelfde monitoringsysteem kan het binnenklimaat in een hotel, restaurant of café meten. Wanneer de temperatuur, luchtvochtigheid en het CO2-niveau binnen bepaalde grenzen vallen, creëer je een comfortabel binnenklimaat en voorkom je de veiligheidsrisico's van slechte binnenluchtkwaliteit. Een comfortabel binnenklimaat draagt bij aan een goede gastervaring. Bovendien krijg je inzicht in het energieverbruik van je gebouw(en), waardoor je zuiniger om kunt gaan met verwarming, koeling of ventilatie. 

De voordelen van temperatuurmonitoring voor hotels, restaurants of cafés

Waarborg de voedselveiligheid en voedselkwaliteit door de temperatuur van koelkasten en vriezers te monitoren

In (de keukens van) hotels, restaurants en cafés worden veel voedingsmiddelen opgeslagen in koelkasten en vriezers. Het essentieel dat deze producten bij de juiste temperatuur worden opgeslagen, want onjuiste condities kunnen ertoe leiden dat producten kwaliteit verliezen of zelfs bederven. Om de veiligheid van gasten te waarborgen is het dus belangrijk om de temperatuur van koelkasten en vriezers te monitoren. Een dataregistratiesysteem biedt eenvoudig inzicht in de condities van alle apparatuur, zonder dat je handmatig de data hoeft af te lezen. Wanneer een meetwaarde te hoog of te laag is, krijgen de ingestelde medewerkers direct een alarmmelding, zodat ze kunnen ingrijpen en problemen kunnen voorkomen. Hiermee voldoe je automatisch aan de eisen die worden gesteld tijdens een audit. 

Verzorg een gezond en comfortabel binnenklimaat voor gasten en medewerkers

Een goed binnenklimaat, waarin de temperatuur, luchtvochtigheid en het CO2-niveau binnen bepaalde grenzen vallen, draagt bij aan de gastervaring in je hotel, restaurant of café. Bovendien kan een slechte binnenluchtkwaliteit gezondheidsklachten veroorzaken bij gasten en medewerkers. Onderzoek heeft aangetoond dat bij een slechte luchtkwaliteit vaker klachten zoals hoofdpijn, vermoeidheid, droge ogen en irritaties aan de luchtwegen voorkomen. Een dataregistratiesysteem voor binnenklimaatmonitoring is daarom een waardevolle investering in de gezondheid en tevredenheid van gasten en medewerkers. 

Voldoe aan de strenge HACCP-richtlijnen rondom voedselveiligheid en hygiëne

De Hazard Analysis and Critical Control Points (HACCP) richtlijnen stellen eisen aan de opslag en bereiding van voedingsmiddelen om gezondheid- en veiligheidrisico’s te analyseren en voorkomen. Om aan deze richtlijnen te voldoen is het belangrijk te kunnen aantonen dat de bewaartemperaturen continu op orde zijn. Een geautomatiseerd dataregistratiesysteem helpt hierbij. Een monitoringsysteem helpt bij compliance met deze richtlijnen, doordat je kunt bewijzen dat aan de temperatuurnormen is voldaan. Daarnaast verbetert het de traceerbaarheid, omdat je in het systeem kunt terugzoeken wanneer afwijking plaatsvonden en welke maatregelen zijn genomen. 

Bespaar energie met slimme ventilatie en verwarming en verminder verspilling door voedsel bij de juiste omstandigheden op te slaan

Met binnenklimaatmonitoring krijg je inzicht in het energieverbruik van je hotel, restaurant of café. Door de ruimtecondities zoals temperatuur en CO2 te monitoren zie je waar onnodig wordt verwarmd of gekoeld. Met de real-time gegevens kun je de systemen voor verwarming, verkoeling en ventilatie afstemmen op de daadwerkelijke behoefte. Ook kun je gebreken zoals slechte isolatie of slecht ingeregelde luchtbehandeling snel opsporen. Door te handelen op basis van real-time inzichten zal het energieverbruik van je gebouw structureel dalen. Daarnaast kun je, door voedingsmiddelen bij de juiste temperaturen op te slaan, voorkomen dat producten vroegtijdig bederven. Zo kun je voedselverspilling verminderen. 

Wil je meer weten over onze dataregistratie-oplossingen? Lees hier verder over de voordelen en mogelijkheden van een dataregistratiesysteem. 

Meer weten over dataregistratie-oplossingen voor horeca?

Stel je vraag via het onderstaande formulier. Liever persoonlijk contact? Bel mij dan op 06-12 227 005 of maak direct een afspraak in mijn agenda. Ik kom graag vrijblijvend langs op locatie of luister naar jouw wensen in een online teams sessie. 

Op werkdagen kun je ook vragen stellen via onze chat.